Πυρκαγιά στην Ηλεία: Μαίνονται οι φωτιές σε 3 μέτωπα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία – Μήνυμα 112 για εκκένωση σε 4 οικισμούς

Τρία πύρινα μέτωπα, σε διαφορετικά σημεία, μέσα σε λίγη ώρα, ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) στην περιοχή της Ηλείας.

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας,
Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ilialive οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Δείτε βίντεο:

Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα έχουν σπεύσει 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας στην περιοχή Φαναράς 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Μάλτα. Στη Σαλμώνη έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές επιχειρούν και εναέρια μέσα, εκ περιτροπής 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το ilialive κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.