«Πυρά» Πλεύρη κατά Τσίπρα: Ήταν στο Προεδρικό χωρίς μάσκα ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα (Βίντεο)

Πολιτική ανατιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της Κυριακής, για τη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στο OPEN το πρωί της Τρίτης, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες ενώ μίλησε για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Μάλιστα, μίλησε για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Η απάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με πηγές να δηλώνουν στο κανάλι πως ο Αλέξης Τσίπρας υποβλήθηκε σε τεστ PCR την Παρασκευή και το Σάββατο βγήκε αρνητικός.

«Ως γνωστόν, οι αρνητικοί δεν μεταδίδουν» είπαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Στην εκπομπή παρενέβη λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε για «ψέματα» του υπουργού Υγείας ενώ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις όπως «ακροδεξιό τρολ».

«Ελπίζω μέσα σε λίγες ώρες να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Ηλιόπουλος, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του κ. Πλεύρη.

Μάλιστα, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα το αρνητικό τεστ του Αλέξη Τσίπρα -κάτι που έγινε λίγη ώρα αργότερα.

Το αρνητικό PCR τεστ του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ημερομηνία 23 Ιουλίου, δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα από το OPEN.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι