Πτώση Canadair: Αγωνία για το πλήρωμα – Οι ηλικίες των δύο ιπτάμενων

Τα δύο μέλη του πληρώματος του μοιραίου Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο, φέρεται να είναι ηλικίας 34 και 27 ετών αντίστοιχα. Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας

Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των δύο μελών του Canadair που κατέπεσε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στον Πλατανιστό Εύβοιας, από την Πολεμική Αεροπορία και τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιπτάμενοι, μέλη του πληρώματος, είναι ηλικίας 34 και 27 ετών.

Όπως αναφέρει το MEGA, τα μέλη του πληρώματος είναι από το κλιμάκιο της Αγχιάλου Βόλου που επιχειρούσε στον Πλατανιστό Εύβοιας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Canadair κατέβηκε πολύ χαμηλά για να κάνει ρίψη.

Φαίνεται ότι το τμήμα του φτερού αποκολλήθηκε, στη διάρκεια της προσπάθειας να σηκώσει το αεροπλάνο ο χειριστής, βρήκε ο πλωτήρας στο δέντρο, αποκολλήθηκε μέρος του δεξιού φτερού και λόγω της απώλειας στήριξης πήρε κλίση προς τα δεξιά και κατέπεσε στο ρέμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος ήταν τύπου CL-215, είχε πλήρωμα δύο ιπτάμενους πιλότους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης και κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, στις 14:52.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma καθώς και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Εικόνες από το σημείο
Από τα συντρίμμια του Canadair, όπως φαίνεται και στα πλάνα που μετέδωσε το Open, βγαίνουν πυκνοί καπνοί ενώ χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε στο αεροσκάφος.

Στο σημείο που είναι αρκετά δύσβατο, συνεχώς προσεγγίζουν και επιχειρούν δυνάμεις ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο μελών του πληρώματος, του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη.