Ψυχολόγος για υπόθεση Πάτρας: Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια

Η Στέλλα Αργυρίου, ψυχολόγος, μίλησε στην ΕΡΤ για την προσωπικότητα της 33χρονης μητέρας των κοριτσιών από την Πάτρα σχολιάζοντας την εξωστρέφεια με την οποία διαχειρίστηκε αυτό «που της συνέβη» και την «αβάσταχτη μητρική απάθεια» που επέδειξε στο διάστημα των δύο μηνών από το θάνατο της Τζωρτζίνας μέχρι τη σύλληψή της. Στάση που όπως είπε, πιθανώς αυτό εξόργισε τον κόσμο.

«Περιέγραφε όλα αυτά που συνέβησαν στα παιδιά της με ένα αποστασιοποιημένο ύφος. Αναφερόταν σε αυτά που συνέβησαν με τη λέξη
“περιστατικό”, δεν χρησιμοποιούσε κτητικές αντωνυμίες», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Αργυρίου.

Σχολιάζοντας η ψυχολόγος την αντίδραση της κοινής γνώμης είπε ότι «το βιώσαμε όλοι σαν ένα συλλογικό πένθος. Μιλάμε για την απώλεια τριών υγιέστατων παιδιών. Η εικόνα αυτή που βγήκε έξω δεν είναι αυτό που περιμένουμε από έναν άνθρωπο που πενθεί.

Δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί

Αναλύοντας την αξιοπερίεργη αυτή συμπεριφορά η κ. Αργυρίου υποστήριξε ότι δείχνει κάποια ψυχοπαθολογικά και αντικοινωνικά χαρακτηριστικά. «Το να βγει κάποια διάγνωση τώρα δεν έχει κάποια ουσία. Θα είχε σημασία να είχε συμβεί πριν για να προλάβουμε να δούμε πώς θα το θεραπεύσουμε και αν το άτομο που πάσχει από κάτι τέτοιο πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό. Αυτό που έχει σημασία είναι γιατί δεν προλάβαμε. Έχει σημασία γιατί από το δεύτερο παιδί και μετά δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί, το οποίο όπως φαίνεται βασανίστηκε πάρα πολύ. Να δούμε πώς μπορούμε γενικότερα να γίνουμε η φωνή των αδύναμων, όπως τα παιδάκια. Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια».

«Εφηβικού τύπου» η σχέση των γονιών

Περιγράφοντας τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και τις σχέσεις του ζευγαριού την χαρακτήρισε ως «εφηβικού τύπου σχέση, όπου η γονεϊκότητα προέκυπτε μόνο όταν υπήρχε ιατρικό θέμα, το οποίο δυστυχώς έφτασε μέχρι το θάνατο». Και όπως επισήμανε, δυστυχώς, υπάρχουν χειριστικοί άνθρωποι και πολλές φορές τα παιδιά εργαλειοποιούνται μέσα σε προβληματικές σχέσεις. Περιγράφοντας την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της επισήμανε ότι «λειτουργεί στοχοποιημένα».