Πρύτανης ΑΠΘ για Τέμπη: Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των 12 νεκρών φοιτητών στις οικογένειές τους

Τη σκέψη να δοθούν τα πτυχία μετά θάνατον στις οικογένειες των 12 φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη διατύπωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων επιβεβαίωσε πως οι νεκροί φοιτητές του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη είναι 12 και σημείωσε πως είναι πιθανό να δώσουν το πτυχίο των νεκρών φοιτητών στις οικογένειες τους.

«Βιώνουμε στο ΑΠΘ τη μεγαλύτερη τραγωδία σε καιρό ειρήνης, έχουμε 12 φοιτητές μας που χαθήκανε σε αυτό το δυστύχημα. Όλες οι δομές ψυχικής υγείας του ΑΠΘ, έχω τονίσει ότι θα είναι δίπλα στους φοιτητές που θα επιστρέψουν, και θα βοηθήσουν όσο μπορούν να επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα των παιδιών» είπε στο ραδιόφωνο των Τρικάλων «Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6».

«Υπάρχει η σκέψη από εμάς, και θα το εξετάσουμε και νομικά πρώτα, να δώσουμε το πτυχίο των φοιτητών που χαθήκανε, στις οικογένειες τους. Είναι σκέψεις που κάνουμε. Όπως και επειδή είχαμε και 2 Κυπρίους φοιτητές, υπάρχει η πρόταση να δίνεται κάθε χρόνο μια υποτροφία από το ΙΚΥ σε Κυπρίους φοιτητές στη μνήμη των θυμάτων» κατέληξε ο πρύτανης.