Προβληματισμός για το εμβόλιο: Σχεδόν το 50% των Ελλήνων δεν βιάζονται καθόλου να εμβολιαστούν ή το απορρίπτουν εντελώς

εμβόλιο

Έντονος είναι ο σκεπτικισμός και ο προβληματισμός στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με το εμβόλιο, ενώ μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε σχέση με την επίδοση της κυβέρνησης απέναντι  στον κορωνοϊό.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για τον Alhpa και στο ερώτημα «ια το αν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε»  το 46,9% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται», το 23,2% «ναι, αλλά αργότερα», το 19,8 «σίγουρα όχι» και το 6,7% «μάλλον όχι».

Έτσι το 49,7% παρουσιάζεται από επιφυλακτικό έως αρνητικό στην λήψη κάποιου εμβολίου, ενώ το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν για παρενέργειες και θέλουν περιμένουν για να το κάνουν είναι αρκετά υψηλό στο 23,2%, όπως και εκείνων που το απορρίπτουν κατηγορηματικά στο 19,8%.

Στο ερώτημα για το πότε θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα,  οι γνώμες μόνο αισιόδοξες δεν είναι:

Μόνο το 29,8% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί έως το καλοκαίρι, το 29,3% έως το τέλος του 2021, το 16,7% το 2022, το 9,8% αργότερα και το 8,4% το Πάσχα.

Τέλος για την αξιολόγηση της κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού οι θετικές γνώμες φτάνουν το 53%, ενώ οι αρνητικές το 46%, δηλαδή πρακτικά η ελληνική κοινωνία είναι μοιρασμένη στα δύο αναφορικά με την κυβερνητική απόδοση, καθώς ένας στους δύο θεωρεί ότι έχει αποτύχει.