Πρωταγωνιστούν στα τουρκικά πρωτοσέλιδα ο Μητσοτάκης και η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Βασικό θέμα σχεδόν σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ είναι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο από την Ελλάδα, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά κανάλια αφιερώνουν σημαντικό χρόνο τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης θα χτίζει φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης συμμετείχε σε τελετή επέκτασης του φράγματος με την Τουρκία κατά 35 χιλιόμετρα. Ο φράχτης ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. H Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου χτίζει φράχτη 35 χιλιομέτρων».

Από την πλευρά του, το Haber Global, στο δικό του δελτίο ειδήσεων σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ως προεκλογική υπόσχεση ανακοίνωσε πως θα χτιστεί φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Θα χτιστεί φράχτης σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και αναφέρθηκε στις προεκλογικές του υποσχέσεις που ανάμεσα σε αυτές είναι και η επέκτασης του φράχτη στα σύνορα. Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως ο φράχτης ο οποίος σήμερα έχει μήκος 37,5 χιλιομέτρων θα επεκταθεί επιπλέον 35 χιλιόμετρα. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο φράχτης στα σύνορα εμπόδισε την διέλευση 250.000 προσφύγων και μεταναστών».

Νέο μεγάλο κύμα μετανάστευσης Αφγανών προς την Τουρκία

Εν τω μεταξύ, νέο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν καταφθάνει στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να περιφρουρήσουν τα σύνορά της.

«Μαθαίνουμε πως υπάρχει κύμα Αφγανών που διασχίζουν τα σύνορα. Καλώ τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν τα σύνορα» ανέφερε ο τούρκος υποψήφιος πρόεδρος.

Στο δελτίο ειδήσεων το κανάλι Sozcu TV ανέφερε: Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δημοσίευσε ένα νέο μήνυμα στο Twitter. Αφορά το θέμα του κύματος των Αφγανών.  Μαθαίνουμε νέα νέου κύματος Αφγανών στη χώρα μας. Απευθύνομαι στους στρατιώτες μας. Τα σύνορα είναι η τιμή μας Να κάνετε το καθήκον σας και μην ακούτε κανέναν άλλον. Αυτή δεν είναι η πρώτη προειδοποίηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για το νέο κύμα Αφγανών προς τη χώρα μας. Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως υπάρχει νέο μεταναστευτικό κύμα Αφγανών».