Προσοχή! Μεγάλη απάτη μέσω social media – Χρησιμοποιούν τα ονόματα των Γεωργιάδη, Αυτιά, Τσιτσιπά κι άλλων

Mία παγκόσμια απάτη με την υπόσχεση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών έχει έρθει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εμπλέκουν και ονόματα της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και της showbiz φυσικά εν αγνοία τους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο Κρατερός Κατσούλης, η σύζυγός του Κατερίνα Καραβάτου και ο Πέτρος Κωστόπουλος, πρωταγωνιστούν εν αγνοία τους «διαφημίζοντας» απατηλές ιστοσελίδες που έχουν δημιουργήσει οι δράστες και τους υπόσχονται υψηλές αποδόσεις από επενδύσεις σε κινητές αξίες (μετοχές, παράγωγα – χρηματοοικονομικά προϊόντα) και κρυπτονομίσματα.

Ο τρόπος διαφήμισης της υποτιθέμενης εταιρίας που υπόσχεται τα γρήγορα κέρδη, γίνεται μέσω των social media και κυρίως μέσω facebook και Instagram και προέρχονται δήθεν από άτομα με αναγνωρισιμότητα προκειμένου να πείσουν τους χρήστες του διαδικτύου για την αληθοφάνεια αυτών. Μόλις τα θύματα αιτούνται την ανάληψη ποσού του αρχικού κεφαλαίου ή μέρους των κερδών τους, οι δράστες διακόπτουν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ