Προσοχή: Aυτές είναι οι ώρες της ημέρας που πρέπει να αποφεύγουμε να πίνουμε νερό

νερό

Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που πρέπει να αποφεύγουμε να πίνουμε νερό.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος

Μια, δύο γουλιές νερό στη διάρκεια του φαγητού δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο καλό είναι να μην πίνουμε το ένα ποτήρι νερό μετά το άλλο καθώς τρώμε, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια, αλλά και να παρεμποδίσει την πέψη των τροφών.

Προτιμούμε να πίνουμε νερό πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Έτσι όχι μόνο ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, αλλά αποφεύγουμε και την κατανάλωση αρκετών περιττών θερμίδων κατά το γεύμα, καθώς συχνά τείνουμε να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

Όσο γυμναζόμαστε

Το σώμα μας χρειάζεται ηλεκτρολύτες – όπως το κάλιο και το νάτριο – για να αποτρέψει τις μυϊκές κράμπες. Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να αραιώσει την ποσότητα των εν λόγω πολύτιμων συστατικών στον οργανισμό. Καλύτερα στη διάρκεια της γυμναστικής να πιούμε ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, όπως το νερό καρύδας.

Όταν είμαστε όρθιοι

Αυτή η συμβουλή προέρχεται από τους κανόνες της διατροφής Αγιουρβέδα, όπου αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να πίνουμε νερό όρθιοι. Δεν πρόκειται για κάποια ιατρικά αποδεδειγμένη συμβουλή, αλλά καλό είναι να το γνωρίζετε.