Προπύλαια: Άνδρας των ΜΑΤ χτυπάει φοιτήτρια στο κεφάλι με ασπίδα

Επεισόδια έγιναν νωρίτερα στα Προπύλαια όπου οι φοιτητές πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο και καταγγέλλουν άγρια επίθεση από την πλευρά των ΜΑΤ τα οποία ξυλοκόπησαν τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση χημικών.

Χτυπάει δυο φορές

Μάλιστα μία από τις καταγγελίες των φοιτητών όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του παρακάτω βίντεο στο twitter σχολιάζει την επίθεση ΜΑΤατζή που χτυπάει δύο φορές με την ασπίδα του στο κεφάλι μιας φοιτήτριας.

Η εικόνα αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών αλλά και όσων την είδαν μέσω του διαδικτύου. Οι φοιτητές καταγγέλλουν αναίτια επίθεση από την πλευρά των ΜΑΤ και σχολιάζουν το μένος με το οποίο ο ΜΑΤ επιτίθεται με την ασπίδα του χτυπώντας στο κεφάλι φοιτήτρια.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές του ΑΠΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αστυνομίας στο campus αλλά και για τον τραυματισμό φοιτητή, που έπεσε από το παράθυρο αμφιθεάτρου της Νομικής Σχολής, στη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος, λόγω «συνωστισμού» από την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Οι φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η πορεία κατέληξε μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.