Προεκλογικοί «ελιγμοί» Ερντογάν – Υπόσχεται αναδιάρθρωση χρέους για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Θα επιτρέπει επίσης σε ιδιώτες και εταιρείες να πληρώσουν τις εκκρεμείς οφειλές σε δόσεις μετά την αναδιάρθρωση με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο, πρόσθεσε

Το κυβερνών Κόμμα της Τουρκίας ετοιμάζει σχέδιο νόμου για να επιτρέψει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αναδιαρθρώσουν χρέη προς το δημόσιο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέτρα που υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές.

Οι αλλαγές που αναμένεται να ψηφίσει το ΑΚ θα αίρουν τα τέλη καθυστερημένης πληρωμής που προκύπτουν για απλήρωτους φορολογικούς λογαριασμούς, χρέη κοινωνικής ασφάλισης και άλλες υποχρεώσεις, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Θα επιτρέπει επίσης σε ιδιώτες και εταιρείες να πληρώσουν τις εκκρεμείς οφειλές σε δόσεις μετά την αναδιάρθρωση με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο Ερντογάν αντιμετωπίζει αυτό που θεωρείται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για την 20ετή διακυβέρνησή του στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη αυξήσει τις δαπάνες, μείωσε την ηλικία συνταξιοδότησης και έδωσε σημαντικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις.