Προειδοποίηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ: «Πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει πυρηνικός πόλεμος»

Κίνας προς τις ΗΠΑ

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ έστειλε η Κίνα σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που θα υπάρξουν, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής πυρηνικού πολέμου, αν επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η κινεζική προειδοποίηση, εκφράστηκε με άρθρο στους κρατικούς Global Times, όπου το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία – όπως απαίτησε ο Ουκρανός πρόεδρος

Βολοντιμίρ Ζελένσκι – θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης, με τις απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Δύσης να γίνονται πράξη.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθυστερήσει τις συνομιλίες για την ένταξη της χώρας στη συμμαχία.

Παρόλα αυτά, η κινέζικη κρατική εφημερίδα προειδοποίησε ότι «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα τρέμουν κάτω από τη σκιά ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου» και κάλεσε τη συμμαχία να αποσυρθεί από τη μακροχρόνια εμπλοκή της στην Ανατολική Ευρώπη.

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει ασφάλεια για κανέναν, ούτε για την Ουκρανία, ούτε για τον κόσμο», έγραψε η εφημερίδα.

«Αντί να επιδιώκει ψηφίσματα για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον έχει δείξει, ξανά και ξανά, ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την άλλη κατεύθυνση – αναζωπυρώνοντας τις φλόγες του πολέμου».