Πρόεδρος VMRO: «Όταν βγούμε κυβέρνηση θα καταργήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών»

Πρόεδρος VMRO

Ο πρόεδρος του VMRO και πιθανότερος μελλοντικός πρωθυπουργός των Σκοπίων, Κρίστιαν Μιτσκόσκι, έκανε για ακόμα μία φορά γνωστές τις προθέσεις του για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Μιτσκόσκι δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι σκοπεύει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, μετά τις εκλογές του Απριλίου.

«Αν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE.

η. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι το έντιμο θα ήταν να εξηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι θα συμβεί αν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα μας βγάλει από το ΝΑΤΟ. Για να μην αναφέρω ότι θα προκαλέσει διχόνοια με τους γείτονές μας. Επίσης, πρέπει να πει τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία και σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Ζάεφ.

 «Αν ο κ. Μιτσκόσκι έρθει στην εξουσία, θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμφωνία με τη Βουλγαρία. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που δεν θα βρεθεί στην εξουσία. Δεν είναι πιθανό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Πάντως, σε νέα δημοσκόπηση της ιστοσελίδας MKD, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του κόμματος του Ζάεφ.

Επιπλέον, εκφράζεται δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, καθώς το 61% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι τα Σκόπια κινούνται σε λάθος πορεία.