Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: “Μένουν μόλις 19 κενές ΜΕΘ για κορονοϊό στην Αττική”

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τις αντοχές του ΕΣΥ στην Αττική, καθώς απλές κλίνες και ΜΕΘ γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς.

«Οι τεράστιες ανάγκες στην Αττική δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν» προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος εκτιμά πως για ακόμη ένα 24ωρο οι ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει και την «επικίνδυνη διαχείριση» περιστατικών σε ορισμένα νοσοκομεία, υπό την πίεση που υφίστανται λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και των κινήσεων των αρμοδίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤΤΙΚΟ, όπου, όπως λέει «είναι επικίνδυνη η διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού. Στη χθεσινή εφημερία γέμισαν οι κλινικές κορονοϊού και νοσηλεύουν θετικά περιστατικά και ύποπτα κρούσματα στη παθολογική κλινική, όπου υπάρχουν 19 ασθενείς άλλων παθήσεων και μάλιστα κάποιοι αιματολογικοί ασθενείς. Έχουμε ήδη 9 ασθενείς που κόλλησαν».

«Χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με κίνδυνο διασποράς του ιού. Είναι και ευχαριστημένη η διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ που αναπτύχθηκαν μόνο 41 ράντζα χθες στην εφημερία!», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

Ενημερώνοντας για την εικόνα κλινών ΜΕΘ στη μεγάλη περιφέρεια της χώρας, ο συνδικαλιστής σημείωσε:

«Άνοιξαν προχθές 9 κλίνες στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ με μετατροπή γενικής γέμισαν.
14 κλίνες στον ΕΡΥΘΡΟ επίσης με μετατροπή γέμισαν οι 12.
Στο ΚΑΤ αυξήθηκαν σε 28 και σε δυο ημέρες νοσηλεύονται 26.
Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ πρόσθεσαν 2 κλίνες στη ΜΑΦ γεμάτα όλα.
Στο ΣΩΤΗΡΙΑ έχουν αυτή τη στιγμή 3 κλίνες κενές σε λίγο θα γεμίσουν.
Στο ΑΤΤΙΚΟ δώσανε σήμερα 10 νέες κλίνες ΜΕΘ με μετατροπή της γενικής και ήδη γέμισαν οι 3 κλίνες. Η εκτίμηση είναι ότι ως αύριο δεν θα υπάρχει καμία.
Το ΑΤΤΙΚΟ έμεινε με 5 κλίνες γενικής ΜΕΘ».
Πιο αναλυτικά, οι αριθμοί των ΜΕΘ για κορονοϊό νωρίς το απόγευμα, και ανά νοσοκομείο, έχουν ως εξής, κατά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΚΑΤ: 26 ασθενείς στις 28 κλίνες.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 Κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ασθενείς στις 16 κλίνες.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 46 ασθενείς στις 46 κλίνες (δύο πρόσθετες). ΓΕΜΑΤΗ.
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Από το απόγευμα 4 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΑΤΤΙΚΟ: 36 ασθενείς στις 43 κλίνες».
Κατά τα παραπάνω, οι κενές κλίνες Covid ΜΕΘ στην Αττική είναι μόλις 19, ενώ, την ίδια ώρα, και «οι απλές κλίνες είναι ελάχιστες.

Ξεκινάει η εφημερία των νοσοκομείων χωρίς κενές κλίνες. Η διαχείριση έτσι των περιστατικών ενέχει τεράστιους κινδύνους διασποράς», επισημαίνει.

«Απορούμε για τη καθυστέρηση να πράξουν το αυτονόητο. Να επιστρατεύσουν, να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να τις διαχειρίζεται όλες αποκλειστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην επιστράτευση δεν επιτρέπεις να λειτουργούν κάποιοι ως μαυραγορίτες», δηλώνει τέλος ο κ. Γιαννάκος.