Πρόεδρος ομοσπονδίας σιδηροδρομικών: 8 νεκροί εργαζόμενοι του ΟΣΕ στα Τέμπη

Ο Γιάννης Ντίτσας δήλωσε ότι ένα κομμάτι της διαδρομής (Τιθορέα – Δομοκός) λειτουργεί με την τελευταία τεχνολογία, όμως στο υπόλοιπο τμήμα υπάρχουν τα συστήματα, αλλά δεν λειτουργούν.

Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπ[η δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ντίτσας, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίτσα, νεκροί είναι οι δύο μηχανοδηγοί από την εμπορική αμαξοστοιχία, οι δύο μηχανοδηγοί της επιβατικής αμαξοστοιχίας και 4 άτομα προσωπικό κίνησης που βρίσκονταν στα βαγόνια.

«Ό,τι και να σας πω, είναι μια κατάσταση μη διαχειρίσιμη αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Ντίτσας και πρόσθεσε ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα έπρεπε να έχουν τελειοποιηθεί πριν από πολλά χρόνια.

Σημείωσε ότι ένα κομμάτι της διαδρομής (Τιθορέα – Δομοκός) λειτουργεί με την τελευταία τεχνολογία, όμως στο υπόλοιπο τμήμα υπάρχουν τα συστήματα, αλλά δεν λειτουργούν.

Όλα αυτά τα καταγγέλλουμε τα τελευταία 25 χρόνια, είπε ο κ. Ντίτσας.

Εξήγησε ότι αν ο μηχανοδηγός είχε αντιληφθεί τι πάει να γίνει θα το είχε σταματήσει και πρόσθεσε ότι πήρε εντολή από τον σταθμάρχη πού να πάει.

«Ήταν το λάθος της στιγμής και έγινε αυτό που έγινε, όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν» συμπλήρωσε ο κ. Ντίτσας εξηγώντας ότι το σταθμαρχείο έδωσε το σήμα στην αμαξοστοιχία για να ξεκινήσει και πως το προηγούμενο και το επόμενο σταθμαρχείο έπρεπε να είχαν επικοινωνήσει μεταξύ τους.

Ασφαλιστική δικλείδα δεν υπάρχει για την αποτροπή τέτοιων γεγονότων, είπε ο κ. Ντίτσας.