Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας: Δεν αποτελεί εργαλείο να απαξιώνεις τους υγειονομικούς

Τη δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στα καθήκοντά τους και να αρθεί το καθεστώς αναστολής τού προσωπικού του ΕΣΥ δίνει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο νέος υπουργός Υγείας άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα καθήκοντά τους, λέγοντας ότι με τροπολογία που προωθείται δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής, με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στην δουλειά τους.

Ο κ. Νίκος Χαυτούρας Πρόεδρος Νοσοκομεικαών Γιατρών Μαγνησίας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Βούλου κι άσκησε κριτική στην «σκληρή» απόφαση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Στο νοσοκομείο του Βόλου έχει εμβολιαστεί ένα 95% του προσωπικού. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Διαφωνώ όμως με το μέτρο που απαξιώνει, προσβάλει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων που ήταν δίπλα στους ασθενείς. Δεν αποτελεί το καλύτερο εργαλείο. Χαίρομαι με την κίνηση του Υπουργού, αλλά όλα αυτά δημιουργούν δύσκολες συνθήκες και άσχημη ψυχολογία για ανθρώπους που σε δύσκολες συνθήκες χρόνια τώρα απαξιωμένοι όπως είμαστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Χαυτούρας

«Πιστεύω ότι με τον διάλογο και κάποιες θετικές κινήσεις όπως αυτή του Υπουργού μπορεί να πειστεί», πρόσθεσε.

«Κάποιοι άρχισαν να το σκέφτονται. Δύο νοσηλευτές είπαν θα πάνε να το κάνουν. Δεν πηγαίνουν κατευθείαν σε σκληρά μέτρα. Δεν γίνεται αυτό… πολλές φορές έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Αναφορικά στο νοσοκομείο Βόλου σημείωσε πως από τους 60 υγειονομικούς είναι 7 γιατροί, 7 τραυματιοφορείς και κάποιοι διοικητικοί.

«Οι ακραίες λύσεις ποτέ δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι υγειονομικοί έχουν δώσει τα πάντα για τον συνάνθρωπο. Η πολιτεία δεν στάθηκε με γενναίες πράξεις με γενναίες προσλήψεις, υπάρχουν τμήματα πολύ υποστελεχωμένα.», σημείωσε κλείνοντας.