Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Ένα μηδενικό το “καλάθι του φτωχού”- Είναι μία μεγάλη απάτη– Λέει ψέματα η ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση του πληθωρισμού»

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) Γιώργος Λεχουρίτης χαρακτήρισε το «καλάθι του φτωχού» ως «Ένα μηδενικό» απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν είχε κάποια ουσιαστική θετική επίδραση στη ζωή των πολιτών.

Είπε μάλιστα πως η ΕΛΣΤΑΤ λέει ΨΕΜΑΤΑ σε ότι αφορά την μείωση του πληθωρισμού από 12,1% στο 9,1%.

Μάλιστα προχώρησε και σε άλλους χαρακτηρισμούς για την «εφεύρεση» ου Άδωνι Γεωργιάδη.

«Είναι μία απάτη, είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του κυρίου Γεωργιάδη, γιατί αυτός λέει το εφηύρε, θα το κάνει και εξαγωγή μάλιστα προς άλλα κράτη, για να το εφαρμόσουν, και επί της ουσίας δεν προσέφερε τίποτα, και το λένε οι φορείς που κάνουν έρευνα αγοράς.

Ένα προϊόν μπαίνει στο καλάθι για μία εβδομάδα και βγαίνει την επόμενη εβδομάδα, γιατί θέλουν να το ακριβύνουν».

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ γαλακτοκομικά και αβγά σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021 έχουν αυξηθεί οι τιμές τους κατά 24,2%!

Ψωμί και δημητριακά έχουν αυξηθεί οι τιμές τους κατά 19,3% και των κρεατικών κατά 17,3%!

Ο Γ.Λεχουρίτης αναρωτιέται «Πώς γίνεται να έχουμε τέτοιες αυξήσεις και ο πληθωρισμός από το 12,1% να πήγε στο 9,1%, Δηλαδή βάζουμε την πραγματικότητα, αυτό που λένε υπηρεσίες, δεν το λέει ο Λεχουρίτης.

Και λένε ότι μειώθηκε ο πληθωρισμός κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Δηλαδή το ψέμα δεν έχει αλλοίωση μόνο τον ίδιο τον κύριο Γεωργιάδη έχει αλλοίωση την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ».