Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας στο Ισραήλ: «Ασφαλείς οι Έλληνες»

«Μπήκαν στα σπίτια από τη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι και έγινε αυτό που έγινε»

Σε κατάσταση πολέμου βρίσκεται το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στην ισραηλινή επικράτεια η Χαμάς με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έχει ξεπεράσει τους χίλιους νεκρούς και από τις δύο πλευρές.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας στο Ισραήλ, Αναστάσιος Δαμιανός λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση «είμαστε σε πόλεμο».

«Ο πόλεμος συνεχίζεται. Ακόμα πολεμάνε οι Παλαιστίνιοι δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά» ανέφερε στην ΕΡΤ ενώ μίλησε για την στιγμή της έναρξης της επίθεσης της Χαμάς παρομοιάζοντάς την με τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, πριν από ακριβώς 50 χρόνια.

«Ήταν ξαφνικό. Ήταν η τελευταία μέρα της γιορτής που βγαίνει όλος ο κόσμος στους δρόμους. Έγινε το ίδιο με το Γιομ Κιπούρ το 1973. Μπήκαν στα σπίτια από τη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι και έγινε αυτό που έγινε».

Ασφαλείς οι Έλληνες
Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 98 άτομα στα Ιεροσόλυμα τόνισε ότι είναι όλοι ασφαλείς. Ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι η ελληνική Κοινότητα του Ιερουσαλήμ, που είναι από τις πιο παλιές κοινότητες στον κόσμο, «έχει ανοίξει τη λέσχη για όποιον Έλληνα χρειάζεται βοήθεια».