Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο τελευταίος της σύντροφος σπάει τη σιωπή του για τη συνέντευξη στο BBC

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πρώτη φορά μίλησε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την πολυσυζητημένη συνέντευξή της στο BBC, ο τελευταίος της σύντροφος, Χασνάτ Καν.

Παρ΄ όλο που η πριγκίπισσα σκοτώθηκε μαζί με τον αγαπημένο της Ντόντι Αλ Φαγέντ, ο μεγάλος της έρωτας πριν το ατύχημα ήταν ο καρδιοχειρούργος με καταγωγή από το Πακιστάν, με τον οποίο διατηρούσαν σχέση για δύο χρόνια, από το 1995 εώς το 1997.

hasnant

Ο ίδιος φαίνεται να μην είχε κάνει ποτέ κάποια δήλωση για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τη σχέση τους, παρά μόνο τώρα, καθώς χρειάστηκε να τήν υπερασπιστεί σχετικά με την συνέντευξη της στο BBC το 1995.

Η ίδια η Νταϊάνα, μάλλον, γνώριζε για την αφοσίωση του Χασνάτ Καν, καθώς η ίδια είχε αναφέρει σε φίλη της: «Όλοι με πουλάνε. Εκείνος είναι ο μόνος, που δε θα με πουλήσει ποτέ.»

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου Royal Brompton στο Λονδίνο, αλλά δεν κυκλοφόρησαν, ούτε φωτογραφήθηκαν ποτέ μαζί.

Ο καρδιοχειρούργος κράτησε το ίδιο χαμηλό προφίλ και μετά τον θάνατο της αγαπημένής του και ποτέ δεν έκανε κάποια αποκάλυψη για εκείνη, σεβόμενος τη μνήμη της.

Το ίδιο θα ίσχυε ακόμα, αν δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση το θέμα της αμφισβήτησης της συνέντευξης της πριγκίπισσας στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του αδερφού της, ο Χασνάτ Καν θεώρησε ότι ήρθε η σειρά του να υπερασπιστεί την πρώην αγαπημένη του.

Ο αδερφός της, Τσαρλς Σπένσερ, σε μία επιστολή του προς το BBC υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος τότε είχε προσεγγίσει και εκείνον δείχνοντας του πλαστά έγγραφα, προκειμένου να πλησιάσει στην πριγκίπισσα.

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Μπασίρ τού είχε παρουσιάσει πληροφορίες, τις οποίες υποτίθεται ότι τού είχαν δώσει επί πληρωμή άνθρωποι του περιβάλλοντος της Νταϊάνα.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του αδερφού της, μίλησε και ο Καν. Ο χειρούργος δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε δόλια μέσα για να αποσπάσει από την πριγκίπισσα την εν λόγω συνέντευξη.

Σε δήλωση του στην Daily Mail ανέφερε: «Η Νταϊάνα χειραγωγήθηκε για να δώσει αυτή την συνέντευξη. Ο δημοσιογράφος τής γέμισε το μυαλό με σκουπίδια»,

ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και ο -έφηβος τότε- πρίγκιπας Γουίλιαμ τήν είχε προειδοποιήσει για τον συγκεκριμένο, λέγοντας της πως «δεν είναι καλός άνθρωπος».

 

Συνέχισε τη δήλωση του, κάνοντας ένα σχόλιο αυτή την φορά και για την προσωπικότητα της πριγκίπισσας Νταϊάνα«Ένα από τα πιο αξιαγάπητα χαρακτηριστικά της ήταν πως ήταν έυπιστη. Αυτό τήν έκανε αγαπητή στο λαό.

Αυτή την αδυναμία της εκμεταλλεύτηκε ο δημοσιογράφος. Ήταν πολύ πειστικός, δούλευε στο BBC και ήταν αξιοσέβαστος, αλλά γέμισε το μυαλό της με σκουπίδια».

bashir

Τέλος, ανέφερε ότι ο Μπασίρ είχε προσεγγίσει και τον ίδιο, κάνοντας του, όμως, ερωτήσεις, οι οποίες δεν τού άρεσαν και για το λόγο αυτό δε δέχτηκε να συζητήσει μαζί του. Όπως λέει, ένιωσε δυσπιστία από την αρχή της γνωριμίας τους.

 «Μου έκανε πολύ προσωπικές ερωτήσεις για τη Νταϊάνα και την σχέση μας. Ρώτησε ακόμα και για ποιο λόγο δεν είχαμε παντρευτεί ή πότε θα παντρευτούμε. Ντράπηκα»,

εξομολογείται ο πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας, ενώ τόνισε ακόμα πως τότε βρίσκονταν στην αρχή της γνωριμίας τους και δεν είχαν μιλήσει ποτέ για γάμο.

Ο γιατρός από το Πακιστάν παντρεύτηκε πρόσφατα για δεύτερη φορά και εργάζεται ως σύμβουλος στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Basildon και Thurrock στο Essex.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ προσπάθησε να έρθει ξανά σε επαφή μαζί του το 2000, όμως εκείνος αρνήθηκε την συνάντηση.