«Πραξικόπημα» κατά Ρώμης – Ντι Μάιο: «Αποφάσισαν να ρίξουν την Ιταλική Κυβέρνηση»

Ντι Μάιο: «Αποφάσισαν να ρίξουν την Ιταλική Κυβέρνηση»

Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Η ΕΕ επιχειρεί νέο πραξικόπημα κατά της Ιταλικής Εθνικής Κυβέρνησης, με την μάχη να ξεκινάει τώρα.

Συνωμοσία με στόχο την πτώση της ιταλικής κυβέρνησης «βλέπει» η Ρώμη πίσω από τις εξελίξεις με τον προϋπολογισμό.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας και αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε σε πιέσεις με στόχο την πτώση της κυβερνητικής συμμαχίας Λέγκα και Πέντε Αστέρων.

«Το ευρωπαϊκό σύστημα και εκείνο των μέσων ενημέρωσης αποφάσισαν ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό. Όσο περισσότερο φέρονται με αυτό τον τρόπο, όμως, τόσο μας κάνουν πιο συμπαγείς», είπε ο Ντι Μάιο.

«Είμαστε δυο πολύ διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις που συνεργάζονται βάσει ενός κυβερνητικού συμβολαίου. Καταφέρνουν, όμως, με αυτές τις συνεχείς επιθέσεις, να κάνουν το θαύμα να μας ενώνουν περισσότερο, διότι πρέπει να αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και την Ιταλία», πρόσθεσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Οι αγορές αγαπούν την Ιταλία περισσότερο από ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θέλουν τον διάλογο εμείς θα στήσουμε σκηνές στις Βρυξέλλες και θα ανοίξουμε διάλογο για όποιο διάστημα θέλουν. Αλλά αν υπάρχει προκατάληψη, τότε δεν έχουμε ελπίδα» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Με αφορμή την διογκούμενη κόντρα με εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την απόφαση της νέας Ιταλικής κυβέρνησης να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% από 1,6% που αρχικώς είχε αναφερθεί έχει προκληθεί μια καταιγίδα στις σχέσεις Ιταλίας – Βρυξελλών.

Αυτή η κλιμακούμενη κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Βρυξελλών είναι ξεκάθαρα μια μεγάλη δοκιμασία

1)Εάν η Ιταλία καταφέρει να περάσει το 2,4% δημοσιονομικό έλλειμμα τότε θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του συμφώνου σταθερότητας.

Εάν καταφέρει να κερδίσει η Ιταλία, θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλες χώρες να ζητήσουν ελαστικότητα.
Οι Βρυξέλλες θα δώσουν μεγάλη μάχη για να επιβληθούν.
Όμως η Ευρώπη συμπεριφέρεται κατά τρόπο απαράδεκτο.
Διαρρέει ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ιταλικές τράπεζες σπείρει πανικό χωρίς συναίσθηση ενώ ο Draghi ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΚΤ συνομιλεί κρυφά με τον Πρόεδρο της Ιταλίας όχι με τον πρωθυπουργό.
Αυτή η στάση είναι αντιθεσμική και απαράδεκτη.

2)Εάν η Ιταλία καταφέρει και περάσει τις θέσεις της θα είναι νίκη των εθνικιστών και αντισυστημικών κομμάτων η Lega εκφράζει τους εθνικιστές και το Κίνημα 5 Αστέρων είναι αντισυστημικό κόμμα.

Οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες αποκαλούν την ιταλική κυβέρνηση που έχει αποδοχή 60% λαϊκιστές.

Όμως εάν καταφέρουν να κερδίσουν οι Ιταλοί ενόψει εκλογών θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους σοσιαλιστές και φιλελεύθερους. Η κόντρα Ιταλίας με τις Βρυξέλλες δεν είναι μόνο μια οικονομική αλλά και πολιτική δοκιμασία ενόψει ευρωεκλογών του Μαΐου 2019, αναφέρει το bankingnews.gr

Ο Salvini και η Ιταλία έδειξαν την υπεροχή τους στο μεταναστευτικό όπου όχι μόνο έκλεισαν τα σύνορα αλλά κατάφεραν να διαμορφώσουν την ατζέντα της Ευρώπης. Η πρώτη νίκη των εθνικιστών έπιασε στον ύπνο την Ευρώπη γιατί ο Salvini είχε κινηθεί μεθοδικά και είχε την στήριξη και άλλων εθνικιστών και δεξιών πολιτικών της Ευρώπης.

Συν τοις άλλοις η πολιτική Salvini στην Ιταλία με τους μετανάστες είναι η ορθή στρατηγική απέναντι στους διεθνιστές και στην άκρατη μετανάστευση που έχει ζημιώσει την Ευρώπη. Η Ιταλία δεν πάει κόντρα στην Ευρώπη, η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ιταλία μπορεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική.

Οι εθνικιστές είναι η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει η Ευρώπη και να μετατραπεί σε μια κοινωνία εθνών, με υγιή οικονομία αλλά και με κοινωνικό πρόσωπο.