Πουλάνε Ινδούς για σκλάβους σε αραβικές χώρες – 3.000 δολάρια το κεφάλι

Ορισμένοι Ινδοί εργάτες, που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Λιβύη, ισχυρίστηκαν ότι είχαν πουληθεί από τους πράκτορές τους για 3.000 δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με την εφημερίδα Indian Express.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν μετά από μια 33χρονη Ινδή που ισχυρίστηκε σε ένα βίντεο τον περασμένο μήνα ότι ένας πράκτορας με έδρα την Ινδία είχε υποσχεθεί να της βρει δουλειά οικιακής βοηθού στο Ντουμπάι. Αντίθετα, την είχε πουλήσει σε ένα άτομο για περίπου 3.600 δολάρια.

Οι νεαροί ισχυρίστηκαν ότι αφού πουλήθηκαν, κρατήθηκαν ως όμηροι μέσα σε μια εταιρεία και τους έκαναν να εργάζονται σαν σκλάβοι.

Ευχαρίστησε επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, το οποίο ισχυρίστηκαν ότι παρενέβη την κατάλληλη στιγμή και τους βοήθησε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι νεαροί είχαν πάει να δουλέψουν ως εργάτες σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Ωστόσο, λίγο μετά την άφιξή τους στη Λιβύη, διαπίστωσαν ότι είχαν πουληθεί στο εργοστάσιο από τον πράκτορά τους.

Ισχυρίστηκαν ότι αναγκάζονταν να εργάζονται για περισσότερες από 18 ώρες, μερικές φορές χωρίς καν φαγητό ή νερό.

«Σοκαρίστηκα αφού έφτασα στη Λιβύη.

»Δεν υπήρχε μέρος για να μείνουμε.

»Δεν είχαμε τίποτα να φάμε», είπε ο Γκουρπρίτ Σίνγκχ.

«Αναγκαζόμασταν να επιβιώσουμε με μπαγιάτικο φαγητό για πολλές μέρες και η εταιρεία στην οποία εργαζόμασταν δεν μας πλήρωσε χρήματα», σημείωσε ο Γκουρπρίτ Σίνγκχ, προσθέτοντας ότι όποιος εναντιώθηκε ξυλοκοπήθηκε.

«Όταν είπαμε ότι θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ινδία, μας είπαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας ότι μας είχαν αγοράσει για 3.000 δολάρια τον καθένα.

»Έπρεπε να τους πληρώσουμε τα 3.000 δολάρια ο καθένας για την ελευθερία μας», είπε.