Πότε θα αλλάξουν τα νομίσματα της Βρετανίας μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Παραμένουν σε ισχύ και μετά το θάνατό της βασίλισσας Ελισάβετ τα χαρτονομίσματα με την εικόνα της, αναφέρει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Σε κυκλοφορία βρίσκονται αυτή την εποχή δισεκατομμύρια λίρες με το πρόσωπο της βασίλισσας. Η αντικατάστασή τους με τα νομίσματα με το πρόσωπο του νέου βασιλιά Καρόλου θα χρειαστεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 2 χρόνια. Όταν κυκλοφόρησαν τα νέα χαρτονομίσματα των 50 λιρών η διαδικασία πήρε στην Τράπεζα της Αγγλίας 16 μήνες.

Όταν η βασίλισσα ανέλαβε τον θρόνο το 1952, ο μονάρχης δεν απεικονίζονταν ακόμα στα χαρτονομίσματα. Αυτό άλλαξε το 1960, όταν το πρόσωπο της Ελισάβετ ξεκίνησε να αποτυπώνεται στα χαρτονομίσματα της 1 λίρας. Η απεικόνιση του νέου βασιλιά θα συμφωνηθεί από το παλάτι. Το πρόσωπο της βασίλισσας υπάρχει ακόμα σε νομίσματα στον Καναδά αλλά και στη Νέα Ζηλανδία αλλά και σε αρκετά ακόμα μέρη της κοινοπολιτείας.

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε απόψε ότι τα χαρτονομίσματα με την εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ παραμένουν σε ισχύ μετά τον θάνατό της.

«Μια νέα ανακοίνωση σχετικά με τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος του πένθους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.