Πότε και πώς θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Η επικαιροποίηση του μνημονίου φέρνει και μία σειρά από δεσμεύσεις που πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα στο επόμενο έτος. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το υπουργείο καλείται να έχει ολοκληρώσει έως τον ερχόμενο Μάρτιο την πρώτη φάση της κινητικότητας, δηλαδή να έχουν τοποθετηθεί όλοι οι υπό κινητικότητα εργαζόμενοι –είτε με μετάταξη είτε με απόσπαση- στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Παράλληλα, όμως, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλείται να έχει δρομολογήσει και το θέμα της επιλογής των νέων ειδικών γραμματέων. Το …deadline είναι τον Ιούνιο του 2018, όπου μέχρι τότε θα πρέπει να έχει γίνει η επιλογή των νέων Διοικητικών, Αναπληρωτών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. 

Μάλιστα, το υπουργείο δεσμεύεται ότι μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία διορισμού των νέων στελεχών, θα έχουν οδηγηθεί στην έξοδο οι υφιστάμενοι Γενικοί Γραμματείς. Στο μεταξύ, τον Μάρτιο του 2018, θα πρέπει να έχει προκηρυχθεί η πρόσκληση για όλους τους διευθυντές, οι οποίοι και θα διοριστούν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, μήνα κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί και ο διορισμός των προϊσταμένων τμημάτων. 

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στη νέα αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018 με την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης. Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη πρόταση της e-αξιολόγησης, όπως ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα κύκλοι του υπουργείου, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, και υλοποιείται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των λειτουργιών και των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, φέρνοντας στο δημόσιο τομέα μία νέα κουλτούρα.