Πορτογαλία: Θετικός στον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας θα παραμείνει σε απομόνωση για ένα διάστημα επτά ημερών, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ξεκίνησε σήμερα τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μιας νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σήμερα σε ένα self test ρουτίνας για την Covid-19 και το αποτέλεσμα ήταν θετικό», αναφέρει το γραφείο του Αντόνιο Κόστα σε μια ανακοίνωση, όπου προσθέτει ότι εκείνος δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα. «Το θετικό αποτέλεσμα έχει ήδη επιβεβαιωθεί από ένα τεστ αντιγόνου», επισημαίνεται.

Ο Κόστα πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες συμμετέχοντας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Πορτογαλία, προσελκύοντας πολύ συχνά μεγάλα πλήθη. Η δυναμική του επιβεβαιώθηκε και στα εκλογικά αποτελέσματα.

Αύριο, ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας επρόκειτο να κάνει δεκτό τον Σοσιαλιστή ηγέτη, ηλικίας 60 ετών, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2015. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά παίρνουν αναβολή…