Πορτογαλία: Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές προηγούνται στις κοινοβουλευτικές εκλογές

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, έρχεται πρώτος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής και θα μπορούσε ακόμη και να βελτιώσει το ποσοστό του από την τελευταία ψηφοφορία του 2019, σύμφωνα με τις προβολές από τις δημοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν από τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ακροδεξιό κόμμα Chega (Αρκετά) θα μπορούσε από την πλευρά του να γίνει τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα, λαμβάνοντας έως και το 8% των ψήφων, σύμφωνα με την έρευνα της δημόσιας τηλεόρασης RTP.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές προηγούνται στις εκλογές και μπορεί ακόμη και να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, βάσει τριών exit polls, που τοποθετούν το κόμμα του πρωθυπουργού Κόστα σε μια κλίμακα της τάξης του 37% έως και 42,5%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνουν ποσοστό 26,7-35%, και ακολουθεί το ακροδεξιό Chega με 4,5-8,5% και η Φιλελεύθερη Πρωτοβουλία με ποσοστό που κυμαίνεται σε παρόμοια κλίμακα, έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα SIC, RTP και TVI.

Εάν οι Σοσιαλιστές δεν εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, όπως όλα δείχνουν, ο συνδυασμός της Αριστεράς πιθανότατα θα το κάνει.