Πόλο Γυναικών: Πρωταθλήτριες για 10η σερί χρονιά και 14η συνολικά στέφθηκαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Κυριάρχησαν απόλυτα επί της Βουλιαγμένης (10-5 στον τρίτο τελικό) και σήκωσαν την κούπα της Α1 πόλο γυναικών για δέκατη σερί φορά τα κορίτσια του Ολυμπιακού!

Πρωταθλήτριες για δέκατη σερί χρονιά και 14η συνολικά στέφθηκαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών!

Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν απόλυτα της Βουλιαγμένης στον τρίτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών με σκορ 10-5 και έκαναν το 3-0 στη σειρά, διατηρώντας ακλόνητη της θέση τους στον θρόνο του ελληνικού πόλο.

Το ματς:

Η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με πέναλτι που εκτέλεσε η Ελληνιάδη, όμως η Σταματοπούλου κατέβασε ρολά.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός… αφήνιασε. Ολοκλήρωσε το πρώτο οκτάλεπτο με σερί τριών τερμάτων (3-0) και το συνέχισε στο δεύτερο, με τον ΝΟΒ να βρίσκει το πρώτο του τέρμα μετά από 11,5 λεπτά αγώνα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται με 6-2, ενώ έφτασαν στο +6 (8-2) στην τρίτη περίοδο. Η Ελληνιάδη μείωσε σε 8-3 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με την Σιούτη στις αρχές της τέταρτης να κάνει το 9-3.

Ο ρυθμός έπεσε, με τις Γιαννοπούλου και Ράιτ να μειώνουν σε 9-5, ωστόσο την τελευταία κουβέντα στο ματς είπε η Ράιτ, που διαμόρφωσε το τελικό 10-5.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 2-1, 2-2.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

ΝΟ Βουλιαγμένη(Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 1, Κουρεμέτη, Ράιτ 2, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.