Πολιτικό Συμβούλιο: Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της ΠΓΔΜ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση διατυπώθηκε η πάγια θέση του κόμματος για σύνθετη ονομασία.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, πηγές εκτιμούν ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την επόμενη Τρίτη και θα ψηφιστεί με την επείγουσα διαδικασία.

Τέλος, πηγές αναφέρουν ότι στις γύρω στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την άλλη εβδομάδα θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πολιτικό Συμβούλιο εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας , της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιληφθεί τη σημασία αυτών των στόχων ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η ΝΔ εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση «σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.