«Πολεμικό» κλίμα μεταξύ Ιταλίας-Αυστρίας: Γιατί οι Αυστριακοί έστειλαν στρατιώτες στα σύνορα

Η Αυστρία αποφάσισε να στείλει 70 στρατιώτες στο πέρασμα Μπρένερ στα σύνορα με την Ιταλία για την ενίσχυση των ελέγχων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού. Η Ιταλία από την πλευρά της αντιδρά.

Η Ιταλία δεν περίμενε την απόφαση αυτή της Αυστρίας και δεν θεωρεί ότι υπάρχουν βάσιμες αιτίες. Οι 70 στρατιώτες που αποστέλλονται στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ εκπλήσσουν την κυβέρνηση της Ρώμης.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι από την αρχή του χρόνου, απαγορεύθηκε η είσοδος σε 1200 άτομα που επιχείρησαν να φτάσουν στην Ιταλία από την Αυστρία. Κάτι που δείχνει ότιοι αρχές της Βιέννης δεν πρέπει να ανησυχούν για τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όπως για παράδειγμα, ότι η Αυστρία δεν συνεργάσθηκε καθόλου σε ό,τι αφορά τις μετεγκαταστάσεις.

«Η χώρα αυτή δεν δέχθηκε ούτε έναν από τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία», γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Στο μεταξύ όμως βάσει προφορικών και μόνο υποσχέσεων δεν ενεργοποιήθηκε σε βάρος της Βιέννης η διαδικασία επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.