Ποιος είναι ο κολοσσός που θα επενδύσει 5 δις. στο κρυπτονόμισμα;

Η Tesla έγινε η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που στηρίζει έμπρακτα το ψηφιακό νόμισμα αναγνωρίζοντάς το ως ένα νέο τρόπο πληρωμής και συναλλαγών ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αγορά Βitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κολοσσός ρίχτηκε λοιπόν στο παιχνίδι του Bitcoin εκτοξεύοντας στα ύψη την αξία του. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Tesla, το κρυπτονόμισμα κατέγραψε νέο υψηλό στα 44.000 δολάρια, ενώ χθες συνέχισε την πορεία των ιστορικών ρεκόρ καταρρίπτοντας και τα 48.000 δολάρια.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Έλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη και ήδη εταιρείες κολοσσοί όπως η Mastercard και η Bank of New York Mellon ανακοίνωσαν ότι το «υιοθετούν» Σύμφωνα με το ZeroHedge, η Apple θα μπορούσε να είναι η επόμενη και επωφεληθεί ποικιλοτρόπως από μια παρόμοια επενδυτική κίνηση.

Αναλυτές θεωρούν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δύσκολα θα καταφέρει να αντισταθεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Μπορεί πριν λίγες μέρες, η Apple να εστίαζε την προσοχή της στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται να παγώνει καθώς οι εξελίξεις τρέχουν. Πλέον επικεντρώνεται ξανά στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως είχε κάνει και το 2019 όταν εισήγαγε την Apple Card.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η Apple θα έχει βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες εάν επιλέξει να τοποθετήσει το Bitcoin ως μέσο συναλλαγής στην εφαρμογή Wallet. Με την επέκταση της υπηρεσίας στον τομέα της κρυπτογράφησης, η Apple θα μπορούσε να καταστεί ηγέτιδα στον κλάδο, εκτοξεύοντας τα έσοδα της.

Σύμφωνα με έκθεση, σε μια τέτοια περίπτωση, η μετοχή της εταιρείας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 25%. Με δεδομένο ότι οι χρήστες της εταιρείας υπολογίζονται περίπου γύρω στους  1,5 δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι το κέρδος της από την υποστήριξη συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα μέσω του Wallet θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, και μάλιστα με ελάχιστο κόστος ανάπτυξης.

Για να γίνει όμως αυτό, η Apple θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά Bitcoin και μάλιστα να επενδύσει $5 δισεκατομμύρια στο ψηφιακό νόμισμα την προτρέπουν ειδικοί. Με μια τέτοια κίνηση, η αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο θα ανέβει ακόμη περισσότερο και το απόθεμα της Apple θα εκτοξευτεί. Επομένως, αυτό θα είναι ένα win-win αποτέλεσμα για όλους. Το μόνο ερώτημα είναι πότε θα ακολουθήσει η Apple μια τέτοια στρατηγική.