Ποια είναι τα ελληνικά super foods και γιατί να τα βάλεις στη διατροφή σου

Δεν λέω καλό και το kale και οι σπόροι chia αλλά σαν τα ελληνικά σούπερ foods δεν υπάρχουν πουθενά!

Δυο λόγια για το καθένα

Μαστίχα Χίου
Καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και μπορεί να θεραπεύσει τα πεπτικά έλκη σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Εχει αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή κι αντικαρκινική δράση, μειώνει τη χοληστερόλη και ρυθμίζει τη γλυκόζη του αίματος

Ρίγανη
Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές κι αντικαρκινικές ιδιότητες!

Κρόκος κοζάνης
Φαίνεται να έχει τα ίδια αποτελέσματα με αντικαταθλιπτικά φάρμακα! Επιπλέον έχει έντονη αντιφλεγμονώδη κι αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και τη μνήμη και υπάρχουν κι ενδείξεις πως κόβει την όρεξη!

Ελαιόλαδο
Πλούσιο σε πολυφαινόλες και μονοακόρεστα λιπαρά το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ποιοτικά το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου!

Ραδίκια
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες τα ραδίκια αγαπούν 💞την καρδιά έχουν αντικαρκινική, και ηπατοπροστατευτική δράση και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα.
Επίσης λειτουργούν κι ως «τροφή» για τα καλά βακτήρια του εντέρου θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό!

Σαρδέλα
Η περιεκτικότητα της σαρδελίτσας σε ωμέγα-3 λιπαρά είναι μεγαλύτερη απ’όλα τα λιπαρά ψάρια ενώ η περιεκτικότητά της σε υδράργυρο η μικρότερη!

Τσάι του βουνού
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες έχει αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές κι αντικαρκινικές ιδιότητες, σε βαθμό αντίστοιχο ή και περισσότερο του πράσινου τσαγιού!

Σταφίδα
Πλούσια σε σίδηρο και πολυφαινόλες η σταφίδα είναι μια βόμβα αντιοξειδωτικών με αντιμικροβιακή, αντιβακτηριακή, αντικαρκινική κι αγγειοδιασταλτική δράση!

Ρόδι
Εδώ τώρα τι να πούμε? Πρόκειται για μια υπερτροφή πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αγαπάει την καρδιά κι έχει έντονη αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη κι αντικαρκινική δράση!

Fitness Health Hellas