ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

«Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τα Συνδικαλιστικά Στελέχη και Εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9:30 πμ. έξω από το Υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29) με αίτημα:

Την άμεση ένταξη στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην οποία προστίθεται:

«Κληθήκαμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας στην οποία ήδη έχουμε κοινοποιήσει σχετικά υπομνήματα.

Η κατάθεση των απόψεών μας στην Επιτροπή δεν σημαίνει και την ένταξή μας. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε εν’ μέσω πανδημίας για την αναγκαιότητα ένταξης των Υγειονομικών, Προνοιακών και ΕΚΑΒ υπαλλήλων στα Β.Α.Ε.».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει:

«Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι που αρρωσταίνουν από την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινότητα των Επαγγελμάτων επιβάλουν την ένταξή μας χωρίς “αστερίσκους”».