ΠΟΕΔΗΝ: 81 παιδιά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία μετά από εισαγγελική εντολή

Την ώρα που η επικαιρότητα ταλανίζεται από τα θέματα της κακοποίησης παιδιών, 81 ανήλικα παιδιά που έχουν απομακρυνθεί με εισαγγελική εντολή από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω ακαταλληλότητας των γονέων τους, φιλοξενούνται προσωρινά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 81 παιδιά παραμένουν στα Παίδων «Η Αγία Σοφία», «Αγλαϊα Κυριακού» και «Αγία Σοφία», καθώς δεν υπάρχει κατάλληλη δομή να τα φιλοξενήσει.

«Μετά τα αποτρόπαια που έρχονται στο φως με τους βιασμούς που υπέστη η 12χρονη φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και ενεργοποιούνται ταχύτερα οι μηχανισμοί. Όλο και περισσότερα παιδιά από κάθε είδους κακοποίηση καταλήγουν με εισαγγελική εντολή να φιλοξενούνται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

ΠΟΕΔΗΝ: Παραμένουν στα νοσοκομεία επί μήνες

Ελλείψει προνοιακών μονάδων παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία πολύ καιρό διαταράσσοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και μάλιστα σε περίοδο που αυξάνουν οι προσελεύσεις παιδιών με λοιμώξεις, γρίπη, κορονοϊό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το περιβάλλον για τα φιλοξενούμενα παιδιά είναι ακατάλληλο. «Χωρίς να φταίνε συγκροτούν ομάδες και κάνουν ζημιές, ενοχλούν νοσηλευόμενα παιδάκια, μεταφέρουν ιώσεις κ.α. Έρχονται με εισαγγελική εντολή για εξετάσεις λίγων ημερών και μπορεί να παραμείνουν στα παιδιατρικά επί μήνες. Το προσωπικό των παιδιατρικών νοσοκομείων κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες καταστάσεις», τονίζει ο ίδιος.

Για να φιλοξενηθούν τα παιδιά στα τρία νοσοκομεία της Αττικής, συχνά αναγκάζονται να βάλουν και ράντζα, λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά,  στο «Αγλαϊα Κυριακού» φιλοξενούνται 33 παιδιά, στο Παίδων Πεντέλης φιλοξενούνται 20 παιδιά και στο «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται 28 παιδιά με εισαγγελική εντολή.

«Χθες το μεσημέρι ένα παιδί που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή στο Παίδων Πεντέλης προκάλεσε ζημιές με πέτρες σε αυτοκίνητα δυο συναδέλφων. Δεν φταίνε τα παιδιά. Αλλά ούτε το προσωπικό και τα άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Πρέπει να υπάρξουν προνοιακές μονάδες για να φιλοξενούνται αυτά τα κακοποιημένα παιδιά με αξιοπρέπεια», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.