ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική κινητοποίηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά την Παρασκευή

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική κινητοποίηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει την Παρασκευή στην πανελλαδική στάση εργασίας και το συλλαλητήριο έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (9 π.μ.).

Για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, με το οποίο, όπως υποστηρίζει η συνομοσπονδία, «μηδενίζεται σε 15.300 υπαλλήλους και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, κλάδου, ειδικότητας και κατηγορίας.

Η Ομοσπονδία, χαρακτηρίζει το πόρισμα «απορριπτέο στο σύνολό του», σημειώνοντας ότι δεν «βασίζεται στις πραγματικές εργασιακές συνθήκες», αλλά σε «μνημονιακή επιταγή» και δηλώνει ότι οι «εργαζόμενοι στην

Τ.Α. δεν θα συνηγορήσουν στην οικονομική εξόντωσή τους, την ώρα μάλιστα που τα νοικοκυριά πλήττονται βάναυσα από τις πρωτοφανείς αυξήσεις στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα είδη πρώτης ανάγκης».