Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ: «Γι’αυτό πανηγύρισα με τη γαλανόλευκη – Μου είπε “Θυμάσαι τι σας έκαναν οι Τούρκοι”»

Αναλυτικά ο Γιώργος Μερκής μιλώντας στο Cablenet ανέφερε τα εξής μετά το ματς του ΑΠΟΕΛ επί της Καραμπάγκ που του έδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Μέσα σε μια δύσκολη έδρα καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Δεν νομίζω να πίστευαν πολλοί ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Εμείς το πιστεύαμε.

Έδειξαν όλα τα παιδιά διάθεση και πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι οπαδοί που μας ακολούθησαν ήταν στο πλευρό μας και καταφέραμε να πάρουμε αυτή την σπουδαία πρόκριση.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ, το χρειαζόταν αυτό.

Θέλω να πω κάτι που μου έτυχε μέσα στο γήπεδο… Σε μια φάση όταν ζήτησα φάουλ, γύρισε ο επιθετικός και μου λέει.

Μην κλαις σαν… γυναίκα”. Του είπα “δεν κλαίω, εγώ είμαι Έλληνας”. Μου απάντησε. “θυμάσε τι σας έκαναν οι τούρκοι;” και του είπα.

“Εγώ θυμούμαι, θα δεις τι θα πάθεις και εσύ σήμερα”!. Και του δείξαμε. Γι’ αυτό και ο πανηγυρισμός με την Ελληνική σημαία.Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και τους θέλουμε στο πλευρό μας».

Μετά κάποιοι γνωστοί κύκλοι της Κύπρου κατηγόρησαν(!) τον Μπεκρή για΄τι “τόλμησε” να πανηγυρίσει με την ελληνική σημαία.
Γι’αυτό και ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε κι ανακοίνωση για το περιστατικό. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε θέση στα σχόλια που έγιναν για την κίνηση του Μερκή να πανηγυρίσει με την Ελληνική σημαία στο Μπακού και εξέδωσε ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας. Εμείς, που ως ομάδα πρεσβεύουμε την Κύπρο και το ελληνικό της στοιχείο.

Φαίνεται ότι πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα σε κάποιους που βλέπουν την σημαία του Έθνους μας ως ανάθεμα. Για όσους ξεχνούν, εδώ θα είμαστε να το θυμίζουμε”.