Πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδρίασε νωρίτερα.

Πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο Ζάππειο όπου σε λίγο ο Αλέξη Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε από τα μέλη του Εκτελεστικού γραφείου να μην διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις ανακοινώσεις στο Ζάππειο, δεν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, λένε οι ίδιες πηγές, οι διαδικασίες τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα «τρέξουν» άμεσα.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟ λένε ότι θα είναι το πρόσωπο που θα συντονίσει τα επόμενα βήματα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως λένε γνωρίζοντες το παρασκήνιο το πρώτο σήμα για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην δώσει το «παρών» όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στην οποία μετείχε ως παρατηρητής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα από την Κουμουνδούρου υπήρχε η διαρροή για το πνεύμα των δηλώσεων Τσίπρα στο Ζάππειο ότι θα πρόκειται για «τσουνάμι αλλαγών» και θα περιέχουν «εκπλήξεις».

Σημειώνεται ότι η αρχική ατζέντα της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, του πρώτου κομματικού οργάνου που συνεκλήθη

μετά την δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα σε εθνικές εκλογές, ήταν ο καθορισμός των ημερομηνιών για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή συνεδρίου με «σαρωτικές αλλαγές» όπως είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου.