Πλεύρης: Δεν συνδέονται οι εμβολιασμοί με τα κρούσματα περικαρδίτιδας σε νέους

Για υποχώρηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρας μας, έκανε λόγο ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε και για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τονίζοντας ότι θα βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς μέχρι να λάβει τέλος η πανδημία.

Επικαλούμενος έρευνα του ΕΟΦ, ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην ασφάλεια των εμβολίων του κορονοϊού, διέψευσε τα σενάρια που συνδέουν τους εμβολιασμούς με κρούσματα περικαρδίτιδας σε νέους.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από σχετική έρευνα του ΕΟΦ δεν υπάρχει καμία αύξηση των επιπλοκών στους νέους.

«Πάντοτε υπήρχαν και εμφράγματα και θρομβώσεις, δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως αύξηση, δεν μπορεί να συνδεθεί αυτό με το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλή έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουμε τη δυνατότητα χάρη σε αυτά να λέμε έχουμε μπει σε άλλη φάση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.