Πισπιρίγκου: Η ώρα της πρότασης για την Τζωρτζίνα – Πλησιάζει η απολογία για τα αλλά δυο παιδιά

Υπενθυμίζεται, ότι αν και η ανάκριση είχε περαιωθεί, έπειτα από τη μελέτη της δικογραφίας, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης έκρινε ότι το επεισόδιο του Απριλίου του 2021 που προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια και στη συ έχει τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, δεν ήταν αποτέλεσμα παθολογικών αιτίων, αλλά μια απόπειρα της μητέρας της να την οδηγήσει στο θάνατο. Τότε, άσκησε συμπληρωματική δίωξη οδηγώντας την υπόθεση ξανά στην ανάκριση και μετά την συμπληρωματική απολογία της 33χρονης κατηγορουμένης, η υπόθεση επέστρεψε στα χέρια του.

Ο κ. Νούλης φέρεται να έχει γράψει την πρόταση του και να είναι έτοιμος να την υποβάλλει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, που έχει και τον τελικό λόγο σχετικά με την παραπομπή της Ρούλα Πισπιρίγκου σε ακροατήριο. Μετά την υποβολή της πρότασής του, οι δικαστές θα συντάξουν βούλευμα με την οριστική κρίση τους για την υπόθεση, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί ακόμη και σε διάστημα ενός μήνα.

Μαλένα – Ίριδα
Την ίδια ώρα, ο χρόνος μέτρα αντίστροφα και τη δεύτερη απολογία της 33χρονης από την Πάτρα, σχετικά με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Παράλληλα με τις καταθέσεις που δίνουν γιατροί και ιατροδικαστές στην 35η ανακρίτρια, ο νέος δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας φέρεται να χαράζει την υπερασπιστική της γραμμή.

Η 35η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου έχει ήδη καλέσει έξι μάρτυρες στο γραφείο της, με κομβικότερους τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια που κατέθεσαν όσα διαπίστωσαν για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν εκτενώς στο πόρισμα τους που βρήκε ως αιτία θανάτου των δυο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, φέρονται να εξήγησαν ότι ο ασφυκτικός μηχανισμός βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών, αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Τον κύκλο των καταθέσεων άνοιξαν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης. Στις τρίωρες καταθέσεις τους οι μάρτυρες κλήθηκαν να απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπεράσματα τους που αφορούν τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.