“Πιο κοντά” Τουρκία – Αίγυπτος: Βόλτα Τσαβούσογλου – Σούκρι με το νέο τούρκικο Togg

Σε προσπάθεια προσέγγισης και εξομάλυνσης των σχέσεων έχουν περιέλθει Αίγυπτος και Τουρκία.

Οι δύο χώρες προσπαθούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, αφού διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς τους μετά την ανατροπή, πριν από δέκα χρόνια, του τότε προέδρου της Αιγύπτου και συμμάχου της Άγκυρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Βόλτα για δυο στην Τουρκία

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να διαφημίσει το – τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής – ηλεκτρικό αυτοκίνητο Togg κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σαμέχ Σούκρι.

Καθώς και οι δυο αξιωματούχοι είναι Μουσουλμάνοι, μετά το τέλος της συνάντησής τους και τη συνέντευξη Τύπου, επιβιβάστηκαν στο εντυπωσιακό Togg για να πάνε στο δείπνο ιφτάρ, που «σπάει» τη νηστεία του Ραμαζανίου.

Στη θέση του οδηγού κάθισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του συνοδηγού ο Σαμέχ Σούκρι, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να οδηγεί το αυτοκίνητο στην Επίσημη Οικία των Εξωτερικών Υποθέσεων, για να απολαύσουν το δείπνο ιφτάρ, το δεύτερο γεύμα κατά τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανίου.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Αιγύπτιος υπουργός να παρατηρεί εντυπωσιασμένος το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να το εξετάζει λεπτομερώς.