Πιερρακάκης: “Ψηφιοποιούνται δικαστήρια και δημόσια Υγεία”

Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «έβγαλε» ειδήσεις, προαναγγέλλοντας ψηφιακές αλλαγές στις συναλλαγές των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Υγεία.

Πιερρακάκης για ψηφιοποίηση στην Υγεία

Για τη διαδικασία ψηφιοποίησης του ιατρικού φακέλου ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε πως «με την εφαρμογή my Health έχουμε ένα πρόπλασμα με τον φάκελο του κάθε ασθενούς – πολίτη και εκεί θα εντάσσουμε εξετάσεις που θα γίνονται σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα σε αυτά που διαθέτουν ψηφιακά συστήματα και μπορούν να μας δώσουν δεδομένα. Στη βελτίωση του συστήματος, θα στοχεύσουμε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε συστήματα αναβάθμισης των νοσοκομείων. Θα εντάξουμε όλη την Πρωτοβάθμια υγεία σε αυτό το σύστημα που θα μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο 100% του ιστορικού των ασθενών πολιτών».

Όσον αφορά την πιστοποίηση των ΑΜΕΑ μέσω ΚΕΠΑ ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «υπάρχει ήδη η πύλη για τις αιτήσεις αναπηρίας όπου κάποιος μπορεί να κάνει την αίτηση του με έναν πιο προβλέψιμο τρόπο. Αυτό συμβαίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Ουσιαστικά η κάρτα αναπηρίας θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να λαμβάνει όλα τα προνόμια που μπορεί να έχει η μπορεί να προκύψουν και θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος τρόπος εξυπηρέτησης μέσω της συγκεκριμένης κάρτας».

Πιερρακάκης για κώδικα Διοικητικής Συμπεριφοράς και εκλογές

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι πλέον η ψηφιοποίηση μεταξύ αρχείων και φορέων και υπουργείων προχωρά, γίνεται πιο εξειδικευμένη και οι πληροφορίες θα διαχέονται.

Για το αν έχει πάρει απόφαση να πολιτευτεί στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι «ακόμη είμαστε στην περίοδο που κυβερνάμε και πρώτος ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν θα χαθεί ούτε μία μέρα στο μεσοδιάστημα για την διακυβέρνηση της χώρας. Θεωρείται ως δεδομένο ότι όλη αυτή η διαδικασία που κάνουμε είναι πολιτική ενέργεια και όλα θα κριθούν από τους πολίτες».