Πέτσας: ”Αποδεικνύεται εκ νέου αναξιόπιστη η Τουρκία”

Σε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης που έδωσε στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στυλιανός Πέτσας καταδίκασε την προετοιμασία νέας NAVTEX από την Τουρκία, αναφέρθηκε στη θέση της Ε.Ε ως προς τα ελληνοτουρκικά και τόνισε πως η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 ν.μ αποτελεί κυριαρχικό μας δικαίωμα και θα συμβεί όταν κριθεί σκόπιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, “η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει εκείνες τις πτυχές της πολιτικής ώστε να είναι γίγαντας και στα γεωπολιτικά και στα θέματα που αφορούν στα εξωτερικά της συμφέροντα. Όμως είναι σαφέστατο ότι υπάρχει μια ταχεία χειραφέτηση της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση”.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι “έγινε μια αναφορά, η οποία όμως δεν έγινε σε αυτό το πλαίσιο . Ήταν μια ανάδειξη της μιζέριας και της αναξιοπιστίας που διακατέχει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, μπροστά στο φάσμα της δημοσκοπικής κατάρρευσης. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: ότι εμείς προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μέσα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι φυσικά η επέκταση στα 12 ναυτικών μιλίων των χωρικών μας υδάτων, όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο. Αυτή είναι η δική μας πάγια θέση και δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από αυτό”.