Πετρέλαιο κίνησης: Φόβοι για ανατιμήσεις λόγω μεταφορικών

Το γεγονός αυτό προβληματίζει τους οδηγούς – κυρίως επαγγελματίες – με οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο ενώ δημιουργείται η ανησυχία στην αγορά ότι η άνοδος αυτή θα συμπαρασύρει τις τιμές προς τα πάνω σε μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίεςλόγω της αύξησης του μεταφορικού κόστους, σύμφωνα με το cnn.gr.

Η ίδια εξηγεί ότι το 90% των πελατών στα πρατήρια που προμηθεύεται πετρέλαιο κίνησης είναι επαγγελματίες κατά συνέπεια υπάρχει ο φόβος το επόμενο διάστημα για νέες αυξήσεις σε πολλά προϊόντα, υπηρεσίες και στις μεταφορές.

Τα στελέχη του κλάδου των καυσίμων εμφανίζονται ανήσυχα και για την πορεία των τιμών του πετρελαίου κίνησης τους επόμενους μήνες, όπως σημειώνει η κ. Ζάγκα μετά και τη δήλωση του ΟΠΕΚ ότι θα μειωθεί η παραγωγή. «Βλέπουμε ήδη τις τελευταίες μέρες το πετρέλαιο κίνησης να «παίρνει» περισσότερο προς τα πάνω από ό,τι η απλή αμόλυβδη».

Την ίδια στιγμή εφιστά την προσοχή στους οδηγούς καθώς όπως λέει «όσο ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα τόσο το παρεμπόριο κάνει πάρτι». Συμπληρώνει ότι οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πλέον φθηνές τιμές στα καύσιμα, επομένως να είναι προσεκτικοί και να τα προμηθεύονται από πρατήρια που γνωρίζουν.

Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής: «Η τιμή του έχει πλησιάσει την απλή αμόλυβδη»

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί που μίλησαν στο CΝΝ Greece εμφανίζονται προβληματισμένοι για την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης με τους επαγγελματίες να εξηγούν ότι με τα ίδια χρήματα βάζουν πλέον μικρότερη ποσότητα καυσίμου και «αγωνίζονται» με αυτή, να «βγάλουν» τη βάρδιά τους.

Το διαθέσιμο εισόδημα περιορίζεται, το μεροκάματο μειώνεται , η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει, αναφέρουν οι επαγγελματίες οδηγοί σχετικά με την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Χαρακτηριστικά είναι μάλιστα όσα επισημαίνει οδηγός ταξί, που όπως λέει παραμένει σταθμευμένος στις πιάτσες των ταξί προκειμένου να έρθουν σε εκείνον οι πελάτες, αντί να κυκλοφορεί στον δρόμο για να τους βρει ο ίδιος, προκειμένου να μην καταναλώσει άσκοπα, καύσιμα.

Εκείνο πάντως που εντείνει την ανησυχία των καταναλωτών είναι ότι οι υψηλές τιμές στα καύσιμα διαρκούν πλέον αρκετούς μήνες και παράλληλα δεν φαίνονται προς το παρόν στον ορίζοντα σημάδια αποκλιμάκωσης.