Πετράλωνα: Η δικηγόρος της 22χρονης για τον εφιάλτη των παιδιών – «Δεν συμπεριφέρονταν φυσιολογικά»

Συγκλονίζουν τα όσα γίνονται γνωστά για τον βιασμό των ανήλικων παιδιών στα Πετράλωνα. Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, μίλησε η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα, η οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, μια 22χρονη σήμερα κοπέλα.

«Τα παιδιά δεν κινούνταν φυσιολογικά. Η κινησιολογία τους έδειχνε ότι έχουν εκτεθεί σεξουαλικά».

Στη συνέχεια η κ. Πλαστήρα περιέγραψε ότι: «Τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου του 2018 διατάχτηκε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για το ανήλικο παιδί. Στο μεταξύ και η πιο μικρή κόρη, σήμερα είναι κάτω των 12 ετών, είπε ότι κι αυτή είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση. Τα παιδιά πέρασαν από τους πέντε ψυχιάτρους και μετά από αυτό το επόμενο βήμα ακολούθησε κλήση των θυμάτων και όλων εμπλεκομένων στη ΓΑΔΑ, το 2018, για να ξεκινήσουν οι καταθέσεις. Τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα παραμένουν με την μητέρα, ο πατέρας έχει αποχωρήσει».

Η κ. Πλαστήρα είπε ακόμα ότι το αγόρι είχε παρατηρήσει ότι βιντεοσκοπούνταν οι βιασμοί και ότι είχαν δει και άλλα παιδιά να κακοποιούνται πριν από αυτά.

«Τα παιδιά έφυγαν όταν ενηλικιώθηκε η μεγάλη, το 2019, και τότε καταγγέλλει και αυτή ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Φεύγει και το ανήλικο παιδί και από το 2020 μένει στο σπίτι και φιλοξενείται στην οικογένεια του ανθρώπου που του στάθηκε. Μένει στο σπίτι, το μικρότερο παιδί με τη μητέρα.

Για την ιατροδικαστική εξέταση είπε ότι «έγινε το 2018 δύο χρόνια και κάτι μετά από την τελευταία καταγγελλόμενη κακοποίηση. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε όμως να απορρίψει το γεγονός ότι μπορεί να έχουν υποστεί υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Όσο για το τι έχει γίνει αυτά τα 3,5 χρόνια, οι γονείς κλήθηκαν, απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι και ο μοναδικός περιοριστικός όρος που μπήκε στον πατέρα είναι να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα.

Μήνυση κατά της μητέρας

«Τον Μάιο του 2022 τα παιδιά, έχουν καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας για συγκάλυψη και συνενοχή των όσων βίωναν. Περίμεναν και περίμεναν τόσο χρονικό διάστημα μήπως αυτεπάγγελτα επιληφθεί η δικαιοσύνη, κατόπιν όλων αυτών που έχουν καταθέσει και κατά της μητέρας. Δυστυχώς όμως τα άφησε υπό την γονική μέριμνα των γονέων αυτών και τα παιδιά είδαν και απόειδαν και λένε θα τα κάνουμε και αυτή την κίνηση εμείς» καταλήγει η κ. Πλαστήρα.