Πέρκα: Άκομψη η διαγραφή μου, ήξεραν ότι εγώ και ο Τσακαλώτος θα ανεξαρτητοποιηθούμε

Η βουλευτής Φλώρινας επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της και προανήγγειλε τη δημιουργία νέου φορέα καθώς όπως είπε «ο χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτος, γιατί δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κόμμα προς τα Δεξιά»

«Μας πονάει αυτό που έγινε δεν ήταν εύκολη απόφαση δεν υπήρχε άλλη διέξοδος», δήλωσε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Πέτη Πέρκα μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής. Με τη σειρά της προανήγγειλε την δημιουργία νέου φορέα, λέγοντας ότι «ο χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτος, γιατί δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κόμμα προς τα Δεξιά». Θέλησε να σημειώσει ωστόσο, ότι είναι νωρίς ακόμα και η ίδια είναι πλέον ανεξάρτητη.

Επανέλαβε ότι δεν θα παραδώσει την βουλευτική της έδρα, όπως έχει ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς όπως είπε «έχω νωπή εντολή από κατοίκους Φλώρινας για το πρόγραμμα ριζοσπαστικής Αριστεράς και πρόεδρο τον Τσίπρα». Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται ενώ έκανε λόγο για σωρεία αντικαταστατικών πρακτικών που διχάζουν το κόμμα.

Πάντως, η κ. Πέρκα αναφέρθηκε και στην επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου, αφήνοντας αιχμή. «Ήταν άκομψο», δήλωσε και σχολίασε πως ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν φίλος της. «Το ξέρανε ότι θα αποχωρήσουμε» και αποκάλυψε ότι ήταν γνωστό ότι σήμερα στις 11 το πρωί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προγραμμάτιζε να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η Πέτη Πέρκα, βρέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Δευτέρας και κάθισε στη μέχρι πρότινος θέση της, δηλαδή στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να παρακολουθήσει τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων που έχουν καταθέσει βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.