Περικοπή θέσεων εργασίας αναμένεται από την Lufthansa

Στην περικοπή 22.000 θέσεων, λόγω της ζημιάς από την πανδημία του κορονοϊού, αναμένεται να προχωρήσει η αεροπορική εταιριών Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δήλωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει στη μείωση 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς προβλέπει μια μικρή ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια μετά την πανδημία του κορονοϊού.

«Η ανάκαμψη της ζήτησης στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών θα είναι αργή στο άμεσο μέλλον», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με το AFP.

Περίπου 100 αεροσκάφη θα παραμείνουν στο έδαφος μετά την κρίση, οδηγώντας σε «συνολικά 22.000 λιγότερες θέσεις πλήρους απασχόλησης στον Όμιλο Lufthansa, οι μισοί από τους οποίους στη Γερμανία».

Οι θέσεις αποτελούν το 16 τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού του Ομίλου Lufthansa των 135.000 θέσεων.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα εξετάσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προγράμματα για λιγότερες ώρες εργασίας και άλλες ρυθμίσεις για να αποφευχθούν οι απολύσεις.

«Χωρίς σημαντική μείωση του κόστους προσωπικού κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα χάσουμε την ευκαιρία μιας καλύτερης επανεκκίνησης από την κρίση και θα διακινδυνεύσουμε να αποδυναμωθεί σημαντικά ο όμιλος Lufthansa από την κρίση», δήλωσε ο Μίκαελ Νίγκεμαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού και των νομικών υποθέσεων της αεροπορικής εταιρείας.

Όπως και οι άλλες εταιρίες στον τομέα της αεροπορίας του, ο όμιλος Lufthansa, που περιλαμβάνει επίσης τις Swiss, Brussels και Austrian Airlines, έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Περίπου 700 από τα 763 αεροσκάφη του ομίλου έμειναν καθηλωμένα και αναγκάστηκε να θέσει 87.000 εργαζόμενους σε προγράμματα εργασίας με μικρότερο ωράριο που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση.