Πέραμα: «Να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου»

Πόνος αλλά και οργή από τη σύζυγο του 47χρονου θύματος στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. “Έλεος, φτάνει”

«Καλό ταξίδι στον υπέροχο πατέρα και σύζυγο που έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο εις βάρος κάποιων ανεύθυνων», τονίζει μεταξύ άλλων η σύζυγος του 47χρονου θύματος στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα (29/5) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σε επιστολή της ενόψει της νέας κινητοποίησης των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η γυναίκα που έχασε τον άνδρα της για ένα μεροκάματο, έστειλε μία επιστολή στο Open, η οποία διαβάστηκε στον «αέρα» το πρωί της Τετάρτης (31/5).

«Καλημέρα σας. Είμαι η σύζυγος του αδικοχαμένου εργάτη στο Πέραμα. Θα ήθελα να μεταφέρετε τα λόγια μου εις μνήμην του συζύγου μου. Εύχομαι με τη σημερινή απεργία η φωνή των αγανακτισμένων πια εργαζομένων να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, να μην ξεχαστεί το συμβάν και να μην πονέσει άλλη οικογένεια άδικα. Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. ΕΛΕΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ. Απαιτώ να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Καλό ταξίδι στον υπέροχο πατέρα και σύζυγο που έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο εις βάρος κάποιων ανεύθυνων. Με εκτίμηση σε όλες τις οικογένειες που χάνουν άδικα τους δικούς τους ανθρώπους», ήταν το μήνυμα της συζύγου του νεκρού εργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη ζώνη του Περάματος προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία σήμερα, ενώ στις 19.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή, απαιτώντας την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ζώνη του Περάματος σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.