Πεντάγωνο: Μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας ο υπεύθυνος για τη διαρροή εγγράφων

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συλληφθεί στη Μασαχουσέτη ο άνδρας της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας που είναι ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters επικαλούμενο πηγή.

Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο πρακτορείο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ και το FBI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει τη συγκεκριμένη εξελίξη.

Από την πλευρά του, το Associdated Press, επικαλούμενο δικές του πηγές, έκανε λόγο για «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας στη Μασαχουσέτη».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει, στο μεταξύ, ήδη ξεκινήσει επίσημη ποινική έρευνα και το Πεντάγωνο αξιολογεί τη ζημιά που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη διαρροή απόρρητων πληροφοριών.

Οι New York Times είχαν αναφέρει ότι ο αρχηγός μιας διαδικτυακής ομάδας, όπου αναρτήθηκαν τα μυστικά έγγραφα, είναι μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.

Με το όνομα Τζακ Τεσέιρα, ο 21χρονος εθνοφρουρός ήταν ο επικεφαλής της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας 20 – 30 ατόμων, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα και τα βιντεοπαιχνίδια, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι συνεντεύξεις και έγγραφα που εξέτασαν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε νωρίτερα την Πέμπτη ότι οι ερευνητές πλησιάζουν την πηγή της διαρροής.