Πελώνη κατά Ζάεφ: «Τον καλούμε να μην ασκεί διχαστική ρητορική»

Στις αναρτήσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Euro 2020, όπου αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «Μακεδονίας» αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα θέμα όπως αυτό το ποδόσφαιρο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μάλιστα υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε εκφράσει επιφυλάξεις ως αντιπολίτευση για τη χρήση του όρου μακεδονικούς σε ότι αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα των Σκοπίων.

Η πρόκληση Ζάεφ από το γήπεδο – «Η ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας»

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έδωσε το «παρών» στην τελευταία αναμέτρηση της γειτονικής χώρας για το Euro 2020, το οποίο φρόντισαν να μετατρέψουν σε παιχνίδι πολιτικής σκοπιμότητας.

Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί και με τον Ολλανδό ομόλογο του, Μαρκ Ρούτε στις εξέδρες της Johan Cruyff Arena.

Ο Ζάεφ σε ανάρτηση του στα social media ανέφερε: «Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», πυροδοτώντας όπως είναι φυσικό νέες αντιδράσεις.