Πάτρα: Υπόθεση τριών παιδιών – Νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για τον θάνατο της Μαλένας

Πάτρα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρεται στα ευρήματα που βρήκαν στη Μαλένα

Νέα ανάρτηση για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

Ειδικότερα ο κ. Λέων αναφέρθηκε στα ευρήματα που βρήκαν στη μικρή Μαλένα και συγκεκριμένα στον θάνατο του παιδιού που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό. Τον επιστήμονα με εξειδικεύσεις σε Ζυρίχη για περιγεννητική θνησιμότητα και UTAH USA για βιοψίες μυοκαρδίου.

Έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα 50.000 ιστολογικές εξετάσεις σε πτωματικό υλικό, κυρίως για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας.
Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε στο πρώτο παιδί την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, το έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη συμφόρηση.
Εκτιμώ ότι όταν καταθέσει στις προανακριτικές αρχές θα δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις, γιατί οι γιατροί είμαστε το βιογραφικό μας.»

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Λέων παραθέτει το πόσο δύσκολο είναι να ανιχνευτεί η ασφυξία στους ανθρώπους.

Για τα μικρά παιδιά δε επισημαίνει ότι: «ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».