Πάτρα – Θρίλερ με τα νεκρά παιδιά: Γιατροί «κλειδιά» λύνουν τη σιωπή τους – Τι θα καταθέσουν στην αστυνομία

Θ.Κατερινόπουλος για 4πλο φονικό Πάτρας

Γιατροί που έζησαν και πόνεσαν με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα, αναλύουν τα δεδομένα και δίνουν μια γεύση από τα όσα θα καταθέσουν στην αστυνομία, όταν κληθούν. Είναι γιατροί που είχαν αλλεπάλληλους διαλόγους με τους γονείς και τους στενούς συγγενείς. Επιστήμονες που όπως λένε, δεν μπορούν να εξηγήσουν τα όσα έγιναν ενώ τα αγγελούδια δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, η γιατρός της Μαλένας μίλησε στο Mega επιβεβαιώνοντας την κρίση των γιατρών και όχι των ιατροδικαστών σχετικά με την αιτία θανάτου της μικρής το 2019. «Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατικη ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε», ανέφερε αρχικά η γιατρός.

«Ο ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ που να έχουν σχέση με τα φάρμακα οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες. Το παιδί ήταν σε άριστη κατασταση, το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια, προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα, ήταν ένα αγγελούδι χαρούμενο. Δεν υπάρχουν δεδομένα από τι πέθανε το παιδί. Η ιατρική πρέπει να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, σε όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση και να αναπαυθεί η ψυχούλα και των τριών παιδιών καθώς και η συνείδηση των γονιών. Δε το χωρά ανθρώπινος νους να έχουν φύγει έτσι 3 παιδιά», δήλωσε η γιατρός της Μαλένας.

Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, αποκάλυψε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», το στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες, σχετικα με τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. «Πάμε σιγά σιγά προς το παρόν. Έχουν βρεθεί κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να συγκριθούν με αυτές που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, στην φαρμακευτική αγωγή της. Θα γίνει και ποσοτικός έλεγχος προκειμένου να δούμε σε τι ποσότητα συναντώνται και μετά να προχωρήσουμε στα βαρέα μέταλλα. Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλει το ανοσοποιητικό», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης.

«Ό,τι ανιχνεύεται το ψάχνουμε. Έχουμε καλά εργαστήρια στην Ελλάδα και δε θα χρειαστεί να στείλουμε κάτι στο εξωτερικό. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως», συμπλήρωσε. Η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα, Αντίγόνη Μητσέλου μίλησε για τα αίτια θανάτου της μικρής.

«Έκανα ιστολογικές εξετάσεις από τα όργανα του παιδιού που ήταν 7 μηνων, της Ίριδας. Διαπίστωσα ότι το μωρό έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου. Έκανα και άλλες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσω, και το επιβεβαίωσα», ανέφερε η κ. Μητσέλου.

«Μου φάνηκε περίεργο που έπεσε το οξυγόνο στο παιδί, ενώ έπαιρνε οξυγόνο»

Στενή φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας που έχασε τα τρία της παιδιά στην Πάτρα μέσα σε ένα διάστημα 3 χρονών, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», περιγράφοντας τα δικά της βιώματα τόσο με τη μητέρα των παιδιών, όσο και με τη μικρή Τζωρτζίνα.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί 8 χρονών και είχε μυαλό παιδιού 15 χρονών. Μιλούσε και αντιλαμβανόταν τα πάντα. Όταν έπαθε ανακοπή και έμεινε τετραπληγική τα χάσαμε. Μου είχε πολύ αδυναμία, όπως και εγώ. Η Τζωρτζίνα, ακόμα και όταν ήταν σε αυτή την κατάσταση, όταν γελούσε, ξεχνούσαμε τα πάντα», περιέγραψε για το άτυχο κοριτσάκι.

«Η Τζωρτζίνα είχε στεναχωρηθεί πολύ, αλλά είχε αποδεχτεί ότι το αδελφάκι της είναι στον ουρανό»

«Μια βδομάδα πριν το πάθει την είχα πάρει στο γάμο της αδερφής μου. Το παιδί ήταν πολύ χαρούμενο. Είχε χάσει την αδερφούλα της, τη μπεμπούλα, και την είχα πάρει μαζί για να χαρεί το παιδί. Δε φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε. Η Τζωρτζίνα δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι γιατί χόρευε, τραγουδούσε. Από εκείνη τη μέρα μου έχει μείνει το χαμόγελό της, όπως μου έχει μείνει και το πρώτο χαμόγελό της όταν μπόρεσε να αντιδράσει μετά την εγκεφαλική παράλυση που έπαθε, μετά την τετραπληγία. Μόλις της έλεγα “Τζωρτζίνα μου”, χαμογελούσε. Ήταν πολύ στεναχωρημένη για το χαμό της Μαλένας, αλλά είχε αποδεχτεί κατά κάποιο τρόπο ότι το αδελφάκι της είναι στον ουρανό», συνέχισε.

«Την ημέρα που “έφυγε” η Τζωρτζίνα ήταν υποτονική»

«Τη μέρα που “έφυγε” ήταν υποτονική και δεν είχε διάθεση. Την είχα δει σε βίντεο το μεσημέρι και απλά μου χαμογέλασε. Είχα προαίσθημα ότι θα φύγει τις 4 τελευταίες ημέρες. Με ανησυχούσε ότι έκανε συνέχεια επεισόδια στο τέλος, κατάλαβα ότι το παιδί δεν αντέχει άλλο. Πόσο να αντέξει η καρδούλα της. Όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Ρίο άκουγα τον ήχο των μηχανημάτων και μου είπε η Ρούλα ότι πέφτει το οξυγόνο της μικρής, και της είπα να φωνάξει τους γιατρούς. Ήταν περίεργο που έπεφτε το οξυγόνο ενώ το παιδί έπαιρνε οξυγόνο. Και μετά το παιδί έπαθε ανακοπή», είπε.

«Η φωνή της Ρούλας ίσα που ακουγόταν όταν με πήρε να μου πει ότι “έφυγε” η Τζωρτζίνα»
«Πήρα τη Ρούλα να δω τι γίνεται, και μου είπε να τρέξω στο Ρίο γιατί το παιδί έπαθε ανακοπή και μεταφερόταν στο Καραμανδάνειο. Με πήρε η Ρούλα όταν βγήκε έξω, να μου πει ότι το παιδί έκανε ένα επεισόδιο αλλά επανήλθε. Αλλά τελικά η Τζωρτζίνα είχε “φύγει”. Όταν την πήρα πίσω τη Ρούλα ίσα που ακουγόταν η φωνή της. Ο Μάνος ήταν χάλια, ράκος», ανέφερε η γυναίκα αναφορικά με το πώς της αποκάλυψε η φίλη της ότι το παιδί τελικά «χάθηκε».

«Η Ρούλα έχει να βγει ένα μήνα από το σπίτι»

«Η Ρούλα δεν έχει και πολλά περιθώρια αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να πάει πουθενά. Έχει ένα μήνα να βγει από το σπίτι, λόγω των αντιδράσεων του κόσμου. Το αν εκφράζει τα συναισθήματά της μέσα στο σπίτι της δεν το ξέρει κανείς. Ήταν σε πανικό η Ρούλα όταν με πήρε να μου πει για το παιδί. Το ότι δεν έβγαινε η φωνή της όταν μου είπε ότι “έφυγε”, λέει πολλά», τόνισε η ίδια.

«Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στον πόνο. Η Ρούλα ήταν πολύ καλή με τα παιδιά της. δεν ξέρω αν είχαν χωρίσει με το Μάνο, αυτά είναι προσωπικά της οικογένειας. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η κατάσταση, να βγει ένα αποτέλεσμα, να ξέρουμε γιατί “έφυγαν” αυτά τα παιδιά», είπε κλείνοντας η φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου.