Πάτρα – Θάνατος παιδιών: Ξεκινά η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, αρχίζουν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, που έφυγαν από τη ζωή, το 2021 και το 2019, αντίστοιχα.

Αύριο το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσουν και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι στο 13σέλιδο πόρισμά τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών ήταν ασφυκτικός, «δένοντας» ουσιαστικά την υπόθεση.

Η έναρξη των καταθέσεων ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας έρχεται λίγο μετά την αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Αλέξη Κούγια να αναλαμβάνει την 33χρονη κατηγορούμενη, διαδεχόμενος τον Όθωνα Παπαδόπουλο.

Την στιγμή, πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται και η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, κατηγορία η οποία έχει απαγγελθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ήδη, από την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα των δικαστικών αρχών, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών κοριτσιών της. Μάλιστα φέρεται πως  επιδεικνύει ένα κοινό μοτίβο δράσης, ένα modus operandi και στις τρεις περιπτώσεις. Με τη διαφορά ότι η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε με τη χρήση κεταμίνης όπως αποδίδουν οι δικαστικές αρχές στην κατηγορούμενη ενώ τα άλλα δύο κορίτσια είχαν έναν μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο.